Aktiviteter

februari 2019

mån tis ons tor fre lör sön
1
2
3
4
5
 • Skellefteågruppens månadsträff
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

Utbildningsläge

Inom DIS-Nord jobbar vi idogt för att kunna organisera träffaroch så småningom utbildning på främst DISGEN. Så här tänker vi:

 1. Första steg blir träffar i större eller mindre grupper.Möten där någon presenterar DIS och DISGEN.Nivån kan variera beroende på deltagarna. En del kan mycket, andra är nybörjare.
 2. Andra steg blir tematräffar 2-3 timmar på kvällar.
 3. Tredje steg en eller två dagars träffar (helg?) där större avsnitt av DISGEN gås igenom.
 4. Fjärde steg sannolikt i samarbete med studieförbund, kursverksamhet.

I all verksamhet skall vi när och där så är möjligt samarbeta med forskar- och bygdeföreningar.

Det finns tre väsentliga problem för oss:

 1. Det är glest mellan stugorna i norr.
 2. Våra ekonomiska resurser är små.
 3. Det handledningsmaterial som finns inom DIS är i mångt och mycket anpassat till ”storstäderna”.

I samband med DIS senaste årsmötet i Linköping ordnades som vanligt även funktionärs-träffar.Vid utbildningsgruppens möte beslöts att det inom DIS skulle skapas en kunskapsbank där allt lämpligt material skall samlas och vara tillgängligt. En del endast för utbildare. Skälet till detta är att mycket av material, som är framtaget inom regions-föreningarna, behöver redigeras/uppdateras. Men mycket skall så snart som möjligt bli tillgängligt för alla och kunna fungera väl vid självstudier. Allt material inom DIS är ideellt framtaget och alla frågor som t.ex copyright måste vara glasklara. Exempel: Vad får användas internt?Vad kan t.ex ett studieförbund få använda? Klarläggande pågår.

En del av det nya materialet har vi självsvåldigt modifierat så att det bättre passar att användasvid träffar av olika slag. Att göra så och om vi kan distribuera kopior av vad som visas vid träffarär även det en policifråga. Avgörandet ligger hos DIS men vi har gott hopp.

Är Du intresserad av att hjälpa till med utbildningen? Vi måste vara fler. Det är långt mellan Karesuando och Åsele! Hör av Dig!
styrelsen@dis-nord.se

2 reaktion på “Aktiviteter

 1. Jag har som medlem blivit kontaktad både per telefon och e-post angående behov och önskemål om utbildningar för våra medlemmar. Jag har kommit med flera förslag, och döm om min förvåning när jag läste senaste numret av Diskulogen. DIS-nord har haft en kurs i Umeå under hösten! Som jag inte visste om. Nu undrar jag hur man ska få möjlighet att kunna delta i utbildningarna? Måste man gå in på hemsidan med jämna mellanrum för att själv hålla koll? Eftersom det tidigare har skickats ut e-post till medlemmarna, kan jag tycka att även inbjudan till utbildningar borde komma den vägen.
  Det känns tråkigt att missa en möjlighet, när det nu ordnas utbildning!

  • Vi skickar alltid ut ett mejl till de medlemmar som bor i området där en kurs eller möte hålls.
   Det är tråkigt att missa ett utbildningstillfälle, men förhoppningsvis dröjer det inte alltför länge innan det kommer en ny chans.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *